Juhani Rantanen Oman elämänsä poliittinen broileri

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalitentti

Yhdeksän henkilön vaalitentti on liikaa

Tänään näimme ensimmäisen 2019 eduskuntavaalien vaalitentin. Tentissä keskusteltiin lähinnä sisäpoliittisista kysymyksistä ja maahanmuutosta- Tenttiä varjosti valtava kiire puheenvuoroissa. Tentistä jäi hätäinen kuva, missä edustajat käyttivät puheajansa asioiden kärjistämiseen. Minkäänlaiseen syvempään analyysiin ei ollut aikaa.

Askel eteenpäin – ja tyhjään…

Viimeinen vaalitentti (YLE 14.12.) ennen kuin joulurauha laskeutuu, oli aika hyvä. Andersson ja Vaaherkumpu osasivat asiansa ja tematiikka oli järkevästi ajateltu. Heistä huolimatta rytmitystä ja aiheesta toiseen siirtymistä häiritsi sen jälkeen politiikkojen helmasynnit: asiassa pysymisen heikkous ja paasaus.

Eräs asia tuli kuitenkin – toivottavasti – selväksi: Lissabon-sopimuksen artikla 42.7 ei käytännössä anna toimivia turvatakuita.

Haemmeko maallemme kansakunnan presidenttiä vai federalistista sätkynukkea?

Maikkarin vaalitentissä istuva presidenttimme Sauli Niinistö tokaisi, että hänen mielestään laittomasti maassa olevien piilottelu on kannatettavaa ja suotavaa. Se ei hänen puheidensa mukaan ole viranomaistyön estämistä, vaan ihmisten auttamista. Selvä…

Presidentinvaalit. Missä on energia, missä on intohimo, missä on haastaminen?

Paasikivi-seuran, Suomen YK-liiton, UKK-seuran ja Ilta-Sanomien järjestämä presidentinvaalitentti ei tarjonnut yllätyksiä. Olisiko kenties johtunut siitä ettei kyseessä edes ollut mikään tentti, puhumattakaan väittelystä, vaan enemmän tuttujen kesken käyty keskustelutuokio kahvikupillisen ääressä?

Vaalien välissä ja asioista sivussa

Viime päivinä käydyt Panama-paperi-keskustelut, hallituksen kehysriihipäätökset, julkisen talouden tasapainottaminen ja monet muut asiat ovat herättäneet paljon keskustelua, joissakin turhautumista ja ärsyyntymistä.

Ylen pj- vaalitentti satoi Sipilän Keskustan ja Räsäsen KD:n laariin

Ylen viime torstainen eduskuntapuolueiden puheenjohtajien vaalitentti satoi Juha Sipilän Keskustan ja Päivi Räsäsen KD:n laariin. Epävaltiomaiseen huutokilpailuun he eivät osallistuneet. Katainen esiintyi junnaavan hyökkäävästi nimenomaan Sipilää kohtaan vaientaakseen hänetkin - ikäänkuin muka puheenjohtajan ominaisuudessa - ei pärjäisi alkuunkaan yritysten johtohenkilöiden kauppa- ym. neuvotteluissa - toisin kuin yrityskokenut Sipilä.

Jääkiekko voitti EU-politiikan

Jääkiekko kiinnosti eilen illalla suomalaisia enemmän kuin puoluejohtajien EU-vaalitentti. En ihmettele yhtään. Samaa jargonia on toistettu viikkokausia, eikä mitään uutta kiinnostavaa ollut luvassa, eikä uutisista päätellen saatukaan. Huutamista näytti riittävän.

Itse katsoin erätauoilla vaaliohjelmasta kaksi varttitunnin mittaista pätkää, eikä ns. keskustelu totisesti koukuttanut mitenkään. Päällepuhumista, eikä varsinkaan toisen katsomani jakson aikana puheenvuoron saaneetkaan päässeet sanomaan liioin paria sanaa enempää kun mekkala alkoi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä