Juhani Rantanen Oman elämänsä poliittinen broileri

Kaikki blogit puheenaiheesta Puheenjohtajavaalit

Puheenjohtajan työnäyte

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto harkitsee hakemista puolueen puheenjohtajaksi. Suursuosiota nauttiva Ville Niinistö väistyy ensi kesänä sekä rotaatiosäännön vuoksi että tahdostaan kunnioittaa tuota demokratiaa edistävää pykälää.

Arvojen myyminen kannatuksen vuoksi ei oikeuta valtaa

Blogin kirjoittajat ovat äänivaltainen Kokoomuksen puoluekokousedustaja sekä puoluekokoukseen tarkkailijana osallistuva aktiivi.

 

Mitä Lepomäki, Orpo ja Stubb oikeasti sanoivat?

Nopea analyysi Kokoomuksen tilasta Lepomäen, Orpon ja Stubbin A-Studion keskustelun kautta.

Keskeiset havainnot:

Alexander Stubb on halunnut uudistaa puoluetta moderniksi alhaalta ylöspäin viestiväksi organisaatioksi. Eli hän on halunnut jakaa paljon valtaa puoluejohdon ulkopuolelle.

Puoluetta ei ole valmisteltu riittävästi ennen uutta johtamistapaa ja se on vienyt hämmennykseen. Hämmennyksissä olevat ihmiset kokevat, että puolueessa ei ole johtajaa eikä linjaa.

Perussuomalaisissa kaikki hyvin

Jos toimittajat ovat sellaisia kuin heidän työnsä jäljestä voisi ajatella, niin ihmettelen minne häviää se kriittisyys, objektiivisuus ja pyrkimys analyysiin varsinkin yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Politiikasta kirjoittelu tehdään pääkirjoituksia myöten haparoinnilla ja puolueellisuudella josta kuka tahansa urheilutoimittaja saisi potkut.

Risikko Kokoomuksen puheenjohtajaksi

Risikko kokoomuksen puheenjohtajaksi sillä on lähes selvää että Kokoomus on seuraavassakin hallituksessa Perussuomalaisten lisäksi.

Uskon että Risikko olisi Kokoomuksesta yhteistyön saralla paras kumppani Perussuomalaisille monessakin suhteessa.

Risikko on selkeästi vahvin perinteisten arvojen kannattaja tarjolla olevista ehdokkaista ja muutenkin tolkun ihminen sillä otannalla joka hänestä on. Risikko ei ole liian fantastinen kuten Stubb ja omaa Vapaavuorta pienemmän rikosrekisterin. Risikkoon liittyy vähiten ismejä kolmen koplasta.

Kaikki ovat nyt tyytyväisiä

SDP otti askeleet kohti uusia vaalitappioita valitsemalla Antti Rinteen puheenjohtajaksi. Ay-liikkeen miehenä ja kokemattomana poliitikkona Rinne tulee viemään loppuun romahduksen joka alkoi Eero Heinäluoman aloittaessa puheenjohtajakautensa Paavo Lipposen jälkeen.

Kokoomuksen pelastaja ja kansakunnan eheyttäjä - Paula Risikko

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas, terveystieteiden tohtori ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko on tehnyt rehellistä työtä ja ollut aidosti palkkaakin vastaan tekemisissä ihmisten kanssa – myös sellaisten, jotka ovat nähneet hätää ja kurjuutta. Risikolla on näin varmaankin silmää myös Kokoomuksen peruspelikentän ulkopuolelle.

Puheenjohtajapeli

Kokoomuksen puheenjohtajapeli näyttää ulospäin pirteältä ja energiseltä. Demareiden meno puolestaan vaikuttaa erittäin tuskaiselta ja haastavalta.

Jos Antti Rinteen puheilla on katetta, istuvan puheenjohtajan ja valtiovarainministerin vaihtaminen vaikuttaa väistämättä myös hallituksen toimintaan. Kyse ei ole pelkästä henkilövaihdoksesta, kuten kokoomuksen tapauksessa. Puhuessaan yhdellä suulla Kataisen työn jatkamisesta kokoomuksen puheenjohtajuudesta kisaavat Jan Vapaavuori ja Alexander Stubb ovat varmasti halunneet myös viitata demareiden sisäiseen myllerrykseen.

Politiikan kevätpörriäiset

On taas aika jolloin toreilla ja turuilla kahvit leivoksilla leikkiä lyö ja rahvas niitä juo ja syö kun eri leirien ehdokkaat niitä tarjoilevat. Jos tarjoavat, köyhimpien firmojen tarjoilussa pääpaino on varmaan sananrieskan suunnalla. Ei puoluetukea, ei leivoksia eikä liioin kehitysmaakaupan kahvia heillä. Mutta on se niin ihana julistaa ilosanomaa kun uskoo asiaansa ja saa siihen tilaisuuden.

Juha Sipilä kokoomuksen puheenjohtajakisaan?

Keskustalla ja kokoomuksella on merkittäviä eroja.

Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan ja pääministerin kesän puoluekokouksessaan. Puheenjohtajapelissä pakka on vielä sekaisin, mutta ratkaisun avaimet näyttävät löytyvän jälleen oppositiosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä