Kaikki blogit puheenaiheesta Meillä on unelma

Vapaaehtoisen paluun tuki lisää perusteetonta turvapaikanhakua

Turvapaikanhakijoiden vapaaehtoisen paluun tuki ollaan nostamassa noin kaksinkertaiseksi aikaisemmasta. Parhaimmillaan perusteeton turvapaikanhakija voi saada jopa 5 000 euroa, mikäli hän lähtee Suomesta vapaaehtoisesti. 5 000 euroa on suomalaisesta näkökulmasta suhteellisen vähän rahaa, mutta monissa köyhemmissä maissa se voi olla jopa vuosipalkan verran.

Oliko meillä jokin unelma.

Tuoreimmissa tilastoissa ulkomaalaistaustaisten tekemien seksuaalirikosten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Myös pahoinpitelyiden määrä on kasvanut. Pahoinpitelyrikoksissa suurin kasvu on tapahtunut ulkomaalaisten välisissä yhteenotossa, kun taas huomionarvoista on se, että seksuaalirikokset kohdistuvat lähes yksinomaan suomalaistaustaisiin uhreihin.

 

Hollannin vaalituloksesta

Toisin kuin tuossa toisessa blogissa todettiin, populismi voi Hollannissa hyvin ja voitti parlamentissa reilusti lisäpaikkoja.

Peli poikki - mielenosoittajat kansallismielisyyden hurmoksessa, upeaa!

Olen hyvin iloinen. Aluksi epäilin, etteivät kaikki Peli poikki – mielenosoitukseen osallistuvat edes täysin tajua, minkä puolesta he osoittavat mieltään. Onneksi lopussa se tuli kaikille selväksi, ja toivottavasti kaikki yhdyimme laulamaan Finlandiaa Suomen itsenäisen ja vapaan kansallisvaltion puolesta. Vihdoinkin ymmärretään, että Suomen on oltava ja pysyttävä itsenäisenä kansallisvaltiona. Kansallinen herääminen 2.0 on tapahtunut.

taustaa:

Finlandia (sävelruno)

 

Immosen I hallitus

Remember, remember, the fifth of November! Marraskuun viides jäi mieleemme lähinnä siitä, että pääministeri Sipilä (kesk) aloitti hallituksen sisällissoten kertoessaan, että saattaa lähteä presidentin puheille. Eräs uutinen jäi tämän nolon sotkun peittoon: Olli Immonen (ps) otettiin avosylin vastaan hallituksen riveihin. 

Viikko suvaitsevaisena käynnistyy!

Jos ette ole aiemmin tulleet sitä ajatelleeksi, niin on myös laillisia keinoja laajentaa tajuntaansa niin että säkenöi. Lähden tähän mennessä kenties vaativimpaan urakkaan ja olen viikon unelmoijien jengissä. Sarkasmia tulevista teksteistä on turha etsiä, siis ihan oikeasti, koska tarkoituksena on aito eläytyminen jotta voisin ymmärtää paremmin kanssani eri tavoin ajattelevia. 

Aiemmat sarjassa ilmestyneet tekstit:

Viikko feministinä

Meillä on yhteinen tavoite - vähän erilaiset unelmat

Juttelin "Meillä on unelma" -miekkariin osallistuneen "suvaitsevaisen" kanssa monikulttuurisuudesta ja maahanmuutosta. Huomattiin, että oltiin niin samoilla linjoilla asiasta, ettei oikein pienintäkään kinan kipinää saatu isketyksi. Todettiin, että meillä kaikilla on varmasti sama päämäärä (paitsi amerikkalaistyylistä yhteiskuntaa haikailevilla) saada ylläpidettyä jonkinlainen hyvinvointiyhteiskunta, jossa ihmisten on turvallista ja miellyttävää elää.

On minullakin unelma

Viime viikkoina on puhuttu unelmista. Jos nyt minäkin sitten.

Unelmoin viisaasta ja sivistyneestä suomalaisesta kansakunnasta, jolla on yhteisistä arvoista kumpuava vahva keskinäinen luottamus. Unelmieni kansa on ylpeä juuristaan, kielestään, kulttuuristaan, ominaisluonteestaan ja saavutuksistaan. Niistä nousevan yhteenkuuluvuuden tunteen avulla se pitää huolta heikommistaan ja rakentaa vapaata, tasa-arvoista yhteiskuntaa. Unelmieni kansa pyrkii eroon paheistaan ja ottaa oppia muiden kansojen hyvistä piirteistä, oivalluksista ja erehdyksistä.

Yhdenvertaisuusohjelmalla kohti suvaitsevampaa yhteiskuntaa

Monissa kirjoituksissa on esiintynyt eri vähemmistöryhmien vastakkainasettelu, jossa väitetään monikulttuurisuuteen keskittymisen vievän huomion "tärkeämmiltä" asioilta. Monikulttuurisuus pitäisikin käsittää yhteiskunnan monimuotosuutena, joka käsittää kaikki vähemmistöryhmät (ml.erityisryhmät). Usein nostetaan otsikoihin jokin yksittäinen vähemmistö jonkun ajankohtaisen tapauksen takia. Ihmisillä on myös tapana valita heille sopiva vähemmistö ja ajaa sen oikeuksia. Se on ihan ymmärrrettävää ja olen myös itse toiminut usein samalla tavalla.

Jussi Halla-ahon erikoinen kommentti: "Media vastustaa demokratiaa"

Perussuomalaisten europarlamentaarikko, puolueen maahanmuuttokriittisenäkin tunnetun siiven henkinen johtaja Jussi Halla-aho on puoluekokouksessa pitämässään puheessa kommentoinut kansanedustaja Olli Immosen Facebook-kirjoittelusta syntynyttä kohua varsin erikoisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä