Juhani Rantanen Oman elämänsä poliittinen broileri

Ajattelijoita, eipä vain enään kohta

  • Ruotsidemokraatit on varoittava esimerkki puoluepolitisoituneesta ääriliikkeestä.
    Ruotsidemokraatit on varoittava esimerkki puoluepolitisoituneesta ääriliikkeestä.
  • Ville Niinistö sananvapauden puolella(?)
    Ville Niinistö sananvapauden puolella(?)

En ole rasisti.

 

Sanon tämän, koska se pitää aina sanoa, jos esittää jonkin mielipiteen, joka on ristiriidassa vihreän vasemmiston "ääriarvoliberalismin" (hauska termi, koska tämä liberalismin suuntaus ei sisällä sananvapautta) kanssa. Suomessa katupartiot ovat saaneet suurta yhteiskunnallista asemaa ja niiden syntyä olen pohtinut jo edellisessä blogissani Peukalonjäljistä katupartioiden jalanjälkiin. Suomessa yhteiskunnallinen keskustelu on ajautunut pattitilanteeseen, jossa sanojen ja tekojen eroavaisuuksia ei enään ymmärretä, tai haluta ymmärtää, ja siten jokainen kommentti, joka edustaa muuta kuin ääriarvoliberalismia voidaan hyvinkin värikkäin sanankääntein tuomita.

 

Voimme kaikki varmastikin olla yhtä mieltä siitä, että sanat eivät ole tekoja (tietysti puhuminen on teko, mutta sanojen sisältöä hyvin harva on toteuttamassa; karmiviakin esimerkkejäkin on...). Sananvapauden rajoittaminen on hyvin valitettavaa ja täysin läntisen sivistysvaltion toimintaperiaatteiden vastaista. Läntiset liberaalidemokratiat ovat syntyneet vapauden pohjalta – mm. vapauden puhua, kirjoittaa, toimia lain puitteissa ja ajatella – ja nyt näiden tärkeiden globaalisti suurta osaa maailmasta yhdistävien arvojen alta ollaan valmiita vetämään matto. Läntiset liberaalidemokratiat eivät saa alistua totalitarismille ja oligarkialle, joista on esimerkkejä tänäkin päivänä.

 

Kuten sanoin, läntiset liberaalidemokratiat eivät saa alistua totalitarismille ja oligarkialle. WARNING: Nyt tulevat natsi– ja neuvostoliittokortit. 2:ssa maailmansodassa tapahtui aikanaan jotain käsittämättömän kauhistuttavaa, mitä olemme tänäänkin, Vainojen uhrien muistopäivänä muistaneet – antisemitismin ja rotuteorioiden multihuipentuma. Puna-armeijan vapautettua Auschwitzin keskitysleirin ihmiskunta sai kuulla kaikesta siitä, mitä ei voi kukaan sitä kauheutta kokematon ymmärtää. Ja kuka oli kaiken tämän takana? Aikanaan 1933 demokraattisesti valtaan noussut Hitler on luultavasti ainoa omaa ohjelmaansa täydellisesti noudattanut poliitikko. Kukaan ei aikanaan uskonut, että kukaan olisi niin hullu, että toteuttaisi Hitlerin Mein Kampfissa antamansa "vaalilupaukset". Hän toteutti.

 

Historian opettajani sanoi tänään hienon lauseen: "Ääriliike on aina kuitenkin ääriliike". Sananvapauden kaikessa kauneudessa ei sovi unohtaa karmivia esimerkkejä natsi-Saksasta ja Stalinin Venäjältä. Kyseisten maiden johdossa olivat täysin eri poliittista laitaa edustavat poliitikot ketkä kuitenkin toimivat lähes samalla tavalla – toinen pitempään, toinen lyhempään. Ihmiskunta ei ole tyhmää! Jokainen tiedostava ihminen ymmärtää, mikä on tulos, kun ääriliike muuttuu johtavaksi puoluepoliittiseksi voimaksi. Siksi kenenkään ei tulisi koskaan tukea vapaaehtoisesti sellaista toimintaa, mikä johtaa ääriliikkeen puoluepolitisoitumiseen. Kyseisen asian takia Timo Soini on hyvä puheenjohtaja Perussuomalaisille – hän ei edusta ääriliikkeitä vaan maltillista poliittista ideologiaa (kts. ylempänä linkkinä oleva blogi).

 

Kieli muuttuu! Ja niin on muuttunut nykyäänkin: ne "sanankäänteet", jotka aikaisemmin edustivat rasismia, edustavat nykyään "tervettä maahanmuuttokriittisyyttä". Terve maahanmuuttokriittisyys ei ole enään termi, joka kuvaisi tervettä maahanmuuttokriittisyyttä vaan se on otettu käyttöön muiden aatteiden ja poliittisen liikehdinnän toimesta. Maahanmuuton tuomat ongelmat on nähtävä kaikessa kurjuudessaan, mutta kestävässä poliittisessa keskustelussa kumpaakaan puolta ongelmasta ei nosteta yksittäisenä ilmiönä esiin (esim. turvapaikanhakijat ovat raiskaajia, vrt. Trump, tai itsensä nostaminen moraalisena ajattelijana muiden yläpuolelle, esim. Ville Niinistö)

 

Kuka haluaa poistaa Suomesta vielä tällä hetkellä laillisen oikeuden puhua? En minä ainakaan. Henkilöt, ketkä haluavat tämän poistaa nostavat käytännössä lähes poikkeuksetta itsensä jalustalle ajatellen, että heidän mielipiteensä on oikeampi tai parempi kuin joidenkin toisten. Minun mielipiteeni on vain oma mielipiteeni, ei sen parempi tai huonompi, oikeampi tai väärempi. Toivottavasti Ville Niinistö ja kumppanit ymmärtävät sananvapauden tärkeyden myös niissä määrin, kuin se osuu itseään vastaan! Jos ihmisten vapautta puhua, kokoontua, toimia lain puitteissa ja ajatella aletaan rajoittamaan, en olisi niin kauhean ihmeissäni, jos Suomeen syntyisi Sverigedemokraterna (Ruotsidemokraatit)-puolueen kaltainen vahva ääriliikkeen muodostama puolue. Sananvapaus on kaikista paras turvallisuustae tilanteessa, jossa ihmiset ovat hämmentyneitä, onnellisia ja peloissaan kaikkea samalla kertaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En ole pahemmin vihreä tai vasen mutta en nyt millään löydä V.Niinistöltä kommentteja sananvapauden rajoittamisen puolesta.

Se että meillä on sananvapaus ei tarkoita sitä että kaikki luetut tai kuullut mielipiteet pitäisi hyväksyä tai että sellaisia olisi edes kenenkään velvollisuus lukea.

Kaikkiin mielipiteisiin on oikeus vaikka moniarvoinen kulttuurimme hyväksyykin vaivatta sen että että erimielisyys on perusoikeus kaikille.
Rajat sille asettaa laki ja läntiset, sekulaarit ja liberaalit yleisesti hyväksytyt arvomme, puoluekannasta riippumatta.

Mä olen sitä mieltä että raiskaus on väärin, ja pistän surutta itseni jalustalle niihin verrattuna joiden mielestä joukkoraiskaus, avioliitossa tapahtuva raiskaus tai vaikka suvakkihuoran perseraiskaus on ylevää hommaa. Mielestäni sellaisista teoista tai niihin ylittävistä mielipiteistä pitää tulla sanktioita.

Ihan vaan mielenkiinnosta olisi mukava kuulla mikä on blogistin määritelmä sellaiselle vihreän vasemmiston ääriarvoliberalismille joka haluaa kieltää sananvapauden. Ja mistä sarjakuvasta sellaisia löytyy.

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Kaikki seksuaalinen väkivalta on sairasta ja siihen syyllistyvät on saatettava vastuuseen teoistaan, tietenkin! Jo nykyinen lakimme estää muun muassa kiihottamisen kansanryhmää vastaan, toisen häpäisyn jne, joten en näe tämän toiminnan yhteyttä sananvapauteen. Kaikki väkivalta on ehdottoman tuomittavaa.

Esimerkiksi katupartioiden kieltämiskeskustelu on osoitus tämän "ääriarvoliberalismin" sananvapauskannasta. Katupartiot eivät tiettävästi ole tehneet rikoksia – hyvä niin – mutta silti ne ollaan valmiita kieltämään. Kaikkien organisaaioiden teot ovat, jotka ovat lain vastaisia, ovat rangaistavia, tietenkin. Myös kokoontumisvapautta halutaan rajoittaa kieltämällä joitankin organisaatioita.

Toimituksen poiminnat