Juhani Rantanen Oman elämänsä poliittinen broileri

Mielekkäät päätökset ja mielettömät poliitikot

  • Suomen vasemmiston "tunnukset" (ainakin kuvaavat) löytyvät ylärivistä.
    Suomen vasemmiston "tunnukset" (ainakin kuvaavat) löytyvät ylärivistä.

Hallitus vetää esityksiään kilpaa pois, Perussuomalaiset kinastelevat ja talous ei nouse. Hallituksella ei mene hyvin, mutta miten sitten menee oppositiolla – ei silläkään kauhean hohdokkaasti mene!

 

Opposition vaihtoehdot – niissä määrin kuin niitä ylipäänsä oneivät ole realistisia vaan populistista junttausta hallituksen järkipolitiikkaa vastaan. Hallituksen politiikka perustuu sille realiteetille, että Suomella on mennyt viimeiset vuodet hyvin huonosti. Suomalaiset ja vasemmisto-opposition tukeutuvat vanhoihin, läpikuluneisiin fraaseihin Suomen hyvästä koulutusjärjestelmästä, terveydenhuollosta ja turvallisuudesta – mikään näistä ei pidä paikkaansa nykypäivän Suomessa!

 

Minua on suorastaan alkanut ärsyttää nykyinen populismin määrä. Vasemmistopuolueet lietsovat vihaa yhteiskunnassa ja Suomessahan ei saa tehdä omia päätöksiään nykypäivänä "saamatta köniinsä" (lue: Nina Koivuniemen kommentit). Puhutaan hallintarekisteristä, kuin se olisi mikäkin luonnontila. Kuitenkin koko hallintarekisteri on kuluttajan, siis äänestäjän, kannalta erityisen hyvä päätös – kuin ALV%:n alennus kuluttajalle. Vasemmistoliitto on ainoa puolue, joka on esittänyt edes linjauksia politiikasta hallituksen ulkopuolella. Silläkään ei silti ole minkäänlaista käsitystä talouden realiteeteista tai finanssimarkkinoiden toiminnasta.

 

Jos vasemmisto-oppositiolla olisi joitakin ehdotuksia, he kyllä kertoisivat, että "veroja vähennetään tuloluokalta X ja lisätään tuloluokkaan Y, jotta..." tai "hoivapalvelut tuottavat toimija A:n puolesta toimija B, koska...". Näitä lauseita ei ole kuultu, joten voidaan olettaa, että myöskään mahdollisia malleja asioiden hoitamiseksi ei ole olemassa – tai ainakaan tiedossa. Suomen vasemmistosta on tullut osa kommunistista äärivasemmistoa. Näiden puolueiden esikuvana on Eurooppalaisista puolueista Syriza – enään uupuvat puolueohjelman viittaukset Karl Marxin Pääomaan ja Kommunistisen puolueen manifestiin!

 

Muutamia päiviä sitten laiton viestiä kansanedustaja, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäelle... Ystävällissävyisesti kysyin, että mihin faktisesti perusteltuun tietämykseen perustuvat Vasemmistoliiton avaamatta jätetyt velkaelvytys-linjaukset sekä puheet "itse itsensä maksavasta velasta"hän ei vastannut! Tämä ei minua yhteiskunnallisesti aktiivisena ihmisenä ihmetytä, koska on vaikea vastata, jos ei ole mitä vastata. Kyseenalaistaminen ei tarkoita kaikkien päätöntä ja mieletöntä haukkumista!

 

Kokoomuksen Nuorten Liitto kokoontuu liittokokousedustajineen ensi viikonloppuna Turkuun liittokokoukseensa. Kokouksessa käsitellään muun muassa liiton poliittisia linjauksia ja on täysin selvää, että KNL jatkaa hyvää oikeistolaista otettaan Suomen päivän politiikassa. Rohkeat linjaukset ovat osittain muuttuneet realismiksi Sipilän hallituksen linjauksissa – vain reilusti alle kymmenen vuoden päästä teilattujen ajatusten esittämisestä! Olemme siis olleet oikeassa – vasemmiston kannattaisi siis kuunnella meitäkin...

 

Sipilän hallituksen hallitusohjelma sisältää hyviä, suorastaan erinomaisia, linjauksia Suomen talouden parantamiseksi ja sen saamiseksi omille raiteilleen. Jos hallituksella on pokkaa olla tekemättä populistista äärivasemmiston politiikkaa, sen pitää pysyä realistisissa kirjauksissaan ja tehdä omia, mielekkäitä päätöksiään, ja jättää populismi mielettömille poliitikoille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

LOL
Monta väitettä, muttei lainkaan villoja.

Henry

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Totta, ettei vasemmistosta ole tullut hirveästi hyviä ideoita, mutta eipä niitä oikein hallituspuolueiltakaan. Monet sen esityksistä olisivat toteutuessaan erittäin tuhoisia Suomen taloudelle tai parhaimillaankin neutraaleja. Sairauspäiväkarenssista ei ole ainakaan ruotsalaisten kokemusten mukaan mitään hyötyä, ei voida osoittaa, että työpäivien pidentäminen lisäisi työtehoa eikä työllisyyttä ja toimet harmaan talouden suhteen ovat aivan järjettömät. Onneksi armahduslaki ja harmaan talouden kitkemisen kohdistuvat leikkaukset vedetään takaisin. Vielä kun hallintarekisteriesitys kaatuisi.

Tosin on hallitukselta sentään jokunen ihan hyvä tai harkitsemisen arvoinen idea. Mutta uskaltaako hallitus viedä niitäkään eteenpäin?

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Koko hallituksen ohjelma on täynnä niitä toimia, joilla Suomi saadaan nousuun! Sairauspäivärahakarenssilla ei suoraan saada hyötyä, mutta johtuen suomalaisesta ammattiliikkeestä meillä on hyvin monella ihmisella perjantaisin, maanantaisin ja lomisin nilkka poikki ranteesta. Työnantajan kustannukset ovat keskeisin asia hoidettaessa taloutta. Pois sairausvakuutus-, eläke- jne maksut niin heidän kustannuksensa pienenesivät ja siten saataisiin Suomen kustannuskilpailukykyä parannettua. Miksi yksityisen henkilön maksut kuuluisivat työnantajalle. Pienemmän verot vielä ja palveluseteli sekä palvelutason heikentäminen ja saadaan kunnolla vauhtia.

P.S. Hallintarekisteri olisi ollut kuluttajan osalta vain ja ainoastaan hyvä asia – olisi tuonut tämänkin markkinoiden osa-alueen kilpailun alle ja pienentänyt siten kuluttajahintoja.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juhani Rantanen!

Näin hallitus muistaa eläkeläisiä, kansakuntamme rakentajia:
- asumistukea leikataan
- lääkekorvauksia pienennetään
- kansaneläkkettä alennetaan
- taksikorvauksia leikataan
- ruokavaliokorvaukset poistetaan
- tuloeroja lisätään verotuskeinoin
- sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuja nostetaan
- vanhustenhoidon henkilöstöä vähennetään
- ja pyöritämme edelleen heidän 180 miljardin eläkerahastoja veroparatiiseissa.
- ja indeksileikkurista leikataan taas?

Kerro mitä hyvää tässä näet?
Tiedätkö edes osapuilleen kuinka paljon köyhiä eläkeläisiä Suomessa on?

Henry

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Keskustelu on validia siinä kohtaa kun ilmoitat, että mihin nämä leikkaukset olisi suunnattu: opiskeluun (leikattu jo), lapsiperheille (leikattu jo), työttömille (luultavasti leikataan) vai kelle.

Yhteiskunta muodostuu yksilöistä ja jotta yhteiskunta voi toimia on yksilöidenkin toimittava - eläkeläiset ovat samanlaisia ihmisiä kuin muutkin. Lisäksi Suomessa on hyvin vähän ylipäätään OIKEASTI köyhiä ihmisiä - ihmisellä on hyvin monia keinoja vaikuttaa omaan tilanteeseensa. Lisäksi esim. huulipuna ei ole ihmisoikeus... Heistä, joita elämä potkii päähän, pitää pitää huolta, mutta sosiaalihuolto edellyttää (tai sen pitäisi eellyttää) ihmisiltä oma-aloitteisuutta oman tilanteensa parantamiseksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Näin hallitus muistaa eläkeläisiä,"
Puhun siis eläkeläisistä.

Ei leikkauksia tarvita lainkaan, mutta se skenaario lienee sinulle vieras?
Lupaan myöhemmin kirjoittaa aiheesta blogin.

Tässä kuitenkin osaratkaisu:
http://velipekkamoisalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Henry

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Jos oma ajattelusi pohjaa velkaelvytykseen voinemme olla samaa mieltä siitä, että sitä on tehty hyvinkin paljon viime vuosina(?). Jos velkaelvytys toimisi meillä olisi jo nyt valtion talous yksi maailman parhaista - se ei ole! Kuten blogissani kirjoitin, Suomi hokee samaa mantraa vuodesta toiseen riippumatta velkasuhteesta, työttömyydestä, lainasta jne. koulutuksestaan ja luonnostaan. Se ei todellakaan ole se maailman paras järjestelmä. Meillä on paljon ottamista mallia esim. Ruotsista ja Norjasta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

...joilla on omat valuuttansa.

Ei täällä olla velkaelvytetty, eikä se ole mielessäni.
Täällä on tehty kokoomuslaista talouspolitiikkaa, eikä se kyllä toimi.

Henry

Toimituksen poiminnat