Juhani Rantanen Oman elämänsä poliittinen broileri

"Äly hoi, älä jätä!"

  • "Äly hoi, älä jätä!"

Yllä oleva kuva kertoo juuri siitä tietämättömyydestä, joka vallitsee valitettavan monen suomalaiset mielissä. Ihan kuin kaikki pakolaiset haluaisivat tulla tänne vain polttamaan autoja ja varastelemaan. Mietitäänpä uudestaan...

 

Suurimman kohun ovat aiheuttaneet Syyriasta tulevat pakolaiset. Syyriassa on tällä hetkellä sisällissota, jonka osapuolia ovat hallitus ja kapinalliset – USA tukee pakolaisia, jotka taistelevat oligarkista hallintoa vastaan. Myös kurdit Turkin rajalla ovat tietty osa Syyrian sisällissotaa, mutta USA tukee Turkkia, joten se ei voi tukea Syyrian hallintoa vastustavaa, mutta Turkkia vastaan taistelevia kurdeja. Lisäksi Syyrian ja Irakin alueella riehuu Isis ja muut ääri-islamistiset järjestöt. Mikä olisi tämän epäselvempää. Tässä tilanteessa on minulle turha tulla sanomaan, että nämä ihmiset olisivat sosiaalipakolaisia.

 

Euroopassa on toki monessa asiassa muutettavaa: esimerkiksi ihmiskauppiaiden pakolaislautat on ehdottomasti käännytettävä Välimerellä ja perustaa suurempia keskuksia ongelmamaihin, joista voidaan ottaa oikeasti apua tarvitsevia ihmisiä Eurooppaan. Se on kaikista paras tapa pitää huolta siitä, että kaikkein eniten apua tarvitsevat ihmiset saadaan hyvään maahan turvaan. Miksi haluaisimme, että kaikki saisivat tulla Eurooppaan ilman mitään kontrollia(?).

 

Ongelmahan ei ole se, että Suomeen tulee paljon turvapaikanhakijoita – heitä tulee niin kauan, kuin meillä on tässä maailmassa kehitysmaita. Läntisen maailman tulisi viedä apua ja oppeja (esim. tekniikan opetusta) näihin maihin. Afrikassa ei ole olemassa veden puutetta: on vain tiedon puutetta. Maailman suurin pohjavesivaranto sijaitsee Saharan autiomaan alla, mutta sitä ei saada käyttöön, koska ihmiset eivät osaa tehdä kaivoja. Tämä vesi myös pilataan, koska ei osata huoltaa käymälöitä. Osaaminen ja koulutus ovat sitä, mitä kehitysmaat tarvitsevat – ilman näitä meille tulee Suomeen aina pakolaisia.

 

Edellinen kappale antaa minusta luultavasti sellaisen kuvan, että vastustaisin humanitaarista maahanmuuttoa – en missään nimessä! Suomalaisena ja karjalaisen sukulaisena tunnen vastuuta näistä ihmisistä. Karjalasta tullut isoisoäitini on joutunut pakenemaan Viipurista Hämeeseen Mainilan laukausten jälkeen ja ovatko suomalaiset silloin sanoneet `Ei´ apua tarvitseville. Minussa virtaa myös ranskanjuutalaista verta (tosin kahden sukupolven takaa) – 2. MS:n ajat tietäen en voi millään kääntää selkääni Syyriassa Isisin kourissa oleville hätäisille ihmisille. Heitä on autettava! Lisäksi maahanmuuttajille suunnattu osuus tukina, avustuksina jne. Suomen valtion budjetista on vain muutama prosentti – toistan, tämä ei ole ongelma.

 

Suomella ei oikeasti ole mitään ongelmaa: puhumme enintään 20.000 ihmisestä, riippuen otsikosta. Onhan se suuri määrä suhteutettuna nykyiseen määräämme. Kuitenkin Ruotsi ottaa moninkertaisesti enemmän pakolaisia maahansa, vaikka olemme hyvin samanlaiset maat. Islanti, jossa asuu noin 300.000 ihmistä, ottaa suhteessa väestönmääräänsä ylivoimaisesti enemmän pakolaisia kuin Suomi. Eihän se näin voi mennä.

 

Meidän on saatava tietoa kehitysmaihin ja kriisimaihin siitä, että laillinen reitti heille, joilla on suuria ongelmia, päästä pois sodan keskeltä, ovat pakolaiskeskukset. Sieltä me saamme karsittua juuri ne ihmiset, jotka apuamme eniten tarvitsevat. Meidän on lopetettava lähes rasistinen kommentointi maahanmuutosta ja alettava oikeasti tiedostamaan asioita: jotta voit puhua jostakin asiasta, sinun on tiedettävä 90% enemmän aiheesta, kuin mistä olet puhumassa – muuten olet hyvin heikoilla jäillä liikkumassa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikuttaa siltä, että Suomessa on olemassa tietty joukko ihmisiä, joka ei osaa asettaa tätä pakolaisongelmaa numeroiden valossa lainkaan oikeisiin mittasuhteisiin. He paasaavat somessa kuinka Suomi on hölmö ja Suomelle nauretaan, kun se niin sinisilmäisesti suostuu ottamaan pakolaisia vastaan ilman rajoituksia.

Kunnes sitten EU:sta posahtaa tupenrapinat siitä, että Suomi ei ole mukana kantamassa vastuuta pakolaisongelmasta.

Tietysti miljoonasta pakolaisesta nykyisessä avoimessa maailmassa ja Schengenrajojen sisällä pieni marginaalinen virta näillekin arktisille pohjan perille jollain tavoin päätyy. Mutta tunkua tänne ei todellakaan ole. Jos edes likelle, niin mieluummin sitten Ruotsiin. Siitä edes jotain valtiona jotkut tietävät.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vuoskaupallahan suomalaiset ovat olleet afrikassa opettamassa kaivojen ja käymälöiden tekemistä. Nyt hallitus leikkaa ennestäänkin vähäisestä rahoituksesta.
Ihmettelen millä konstilla käännyttäisit ihmiskauppiaiden lautat merellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suhtaudun itsekin kyseenalaistavasti multilateraaliseen kehitysapuun, jossa kymmenien miljoonien šekki pudotetaan jonkin yleishyödyllisen järjestön pohjattomaan säkkiin kehitysavun nimissä. Sen rahan perään ei kissa hauku.

Sen sijaan bilateraalinen kehitysapu, joka kohdistuu yksilöityihin projekteihin, on molemminpuolinen etu - niin vastaanottavalle osapuolelle kuin suomalaisille toimijoillekin. Nythän hallitus menetteli tämän suuntaisesti siirtäessän osan leikatuista kehitysapuvaroista Finnfundille, joka nimenomaan on mukana rahoittamassa suomalaisten yritysten hankkeita kehitysmaissa. En pidä tätä huonona lähestymistapana lainkaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Monissa hankkeissa suomalaiset yritykset ovat hyötyneet kohdemaan hyödyn ollessa vähintään kyseenalainen. Kaivoja ja huusseja kannatan.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Luulis nyt että jossain kohtaa siellä opittais kaivamaan niitä kaivoja ite?

Jarmo Skog

Perussuomalaisten saadessa jytkynsä 2011 pyrin mielessäni ajattelemaan että kai tästä jotain hyvääkin seuraa. Ehkä puolue rupeaa ajamaan niiden vähäosaisten asiaa, joilla se eduskuntaan ratsasti, vetää SMP:n ja Vennamon linjaa ja vaatii rötösherroja kuriin.

Vielä mitä. Vuoden 2015 jatkojytky-Suomessa vedetään natsilippuja salkoon ja vaaditaan työntämään hukkuvat takaisin mereen. Niskalaukauksia vasemmistolle ja rotupettureille. Uhriudutaan, syytellään ja haastetaan käräjille. Hesaria haukutaan ja tuetaan magneettimedioita. Malmössä on kuulemma sotatila ja kertomaan mukaan Keuruu ja Vihti seuraa perässä.

300 000 työtöntä ei ole kenellekään ongelma, mutta ulkomaalaisten tekemät rikokset on. Enää köyhät eivät vihaa vain herroja vaan nyt myös toisia köyhiä eniten kaikista ulkomaalaisia köyhiä.

Käyttäjän MattiKivel kuva
Matti Kivelä

Voisitte alkaa ihmetellä, mistä neljä vuotta pakolaisleirien teltoissa asuneet monilapsiset perheet ovat onnistuneet keräämään 10 000 dollaria per capita ihmiskauppiaille. Syyrian ja Libyan tilanne alkoi 2011, ja nyt sadat tuhannet ihmiset ovat yhtä aikaa onnistuneet keräämään vaadittavan summan ihmiskauppiaille paetakseen Eurooppaan.

Ettekö näe, vai ettekö ymmärrä, että teille valehdellaan. Teitä ja onnettomia sodan uhreja käytetään hyväksi salattujen tarkoitusperien ajamiseksi. Teidät kaikki petetään, te hyödylliset hölmöt. Ruvetkaa ajattelemaan nyt itse, koska tähän asti teidän puolestanne on ajateltu teidän vahingoksenne.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Veikkaan Bilderbergin marsilaissiipeä.

Mika Lehtonen

Haetaan helvetti soikoon vaikka miljoona hätää kärsivää perhettä, lasta ja vanhusta pakolaisleireiltä tänne turvaan. Mutta ei oteta noita viiden maan läpi matkanneita parikymppisiä äijiä, joilla ei ole mitään hätää. Sopiiko?

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Monella tosiaan on vaikeuksia suhteuttaa asioita numeroiden valossa. Oletetaan, että Suomi ottaa 20 000 turvapaikanhakijaa ja pakolaisia hädässä olisi n. 50 miljoonaa.

Alla luvut esitettyinä digihengessä binäärijärjestelmässä. Kuten huomataan jo näytöltä, tämä Suomen vaatimaton panos on jo yli puolet tuosta isommasta luvusta, joten osuutta ei pidä vähätellä.

10111110101111000010000000
100111000100000

Kirjoittaja on varmasti viimeisenä meistä istunut matematiikantunnilla, joten hän voinee korjata, mikäli tähän päättelyyn tuli jokin lapsus.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

0,04% eli 1/117 osa Keppanan alkoholiprosentista.

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Suomi ei todellakaan pysty ottamaan kaikkia mahdollisia turvapaikanhakijoita vastaan, mutta ei sen tarvitsekkaan tehdä muuta, kuin kantaa oma kortensa kekoon. Apua tarvitsevia ihmisiä on autettava!

Ps. Binääriluvuilla ei sinänsä ole mitään tekemistä asian kanssa.

Pps. Matematiikan numeroni on väitteeseesi nähden melkoisen hyvä ;)

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

On se hienoa kun asiasta mitään tietämätön esiteini alkaa selostamaan että pitää tietää 90% enemmän ennen kuin voi asiasta puhua...

Kurkkaas Juhani, mistä maista noi turvanhakijat tulee meille... aika vähän on syyrialaisia ollut mukana ainakin vielä

Mistä tietämättömyydestä nyt puhut Juhis? Meinaatko että kun me saamme yhtä paljon ihania multikulttuurillisia, suvaitsevaisia islamisteja kuin Ruotsissa on nyt, he eivät jostain syystä alkaisikaan polttelemaan täällä autoja? Eivät heittelisi toisiaan, sivullisia ja poliiseja kranaateilla? Tarkoitatko tietämättömyyttä noista lähipäivinä poltetuista autoista? joita ei päästy sammuttamaan koska palokuntaa kivitettiin? Yrittivät varmaan sammuttaa väärin? Ystävälliset maanmuuttajat vain yrittävät antaa neuvoa noilla kivillä?

Aina vedotaan kansainvälisiin sopimuksiin, olisikohan aika neuvotella ne uudestaan? Kun kerran kaikkia EMME PYSTY suojelemaan, niin suojellaan sitten niitä heikoimpia. Kun aina sotalapsista puhutaan, niin ehkä voisimme nyt ottaa vuorostamme vastaan syyrialaisia lapsia(ilman perheenyhdistämisiä, palautetaan kun rauha koittaa)

Jarmo Skog

Jos aloittaa argumentoimaan kirjoittajan ikää vastaan heti ensimmäisessä lauseessaan, ei oikeastaan kannata lukea pitemmälle. Kommentoijalla ei selvästikään ole mitään älykästä sanottavaa aiheesta.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Kertoisitko Jarmo, sillee älykkäästi, mikä noi lukuisat kranaatti-iskut, autojen polttamiset, palomiesten kivittämiset ja muut hassut yksittäistapaukset(IKEA) aiheuttaa? Onko syynä ehkä Ruotsin kieli? Vai monarkia? Vai miksi luulet että sama härdelli ei alkaisi täällä?

Vai oletko sitä mieltä että noita ei ole tapahtunut lainkaan? Joku veti pupun hatusta?

Hups....
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1441093495533....

EDIT:
Hups2
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090220284378_u...
Tekijä oli varmasti kantasuomalainen denso. Joutsenossa. Tosin kantasuomalainen tuskin esittäisi asiansa englanniksi? Just one minute.

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Toivoisin, että luet tekstini vielä uudestaan, jotta voisivat minun tarkoitusperäni ja pointtini sinulle avautua. Lisäksi haluan sivistää sinua siltä osin, että lukiolainen ei ole esiteini vaan kohta täysi-ikäinen suomalainen...

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Joo, se esiteini oli ihan puhdasta Fittuilua. Mitä muuta voi odottaa jos blogin aloittaa selostamalla että keskustelijat ovat tietämättömiä? Puheenvuorossa tuntuu kuitenkin olevan aika paljon sellaista porukkaa jotka ovat perehtyneet niihin asioihin joista puhuvat.

Paljon hyviä pointteja oli kirjoituksessasi, mutta myös muutama hiukan "klikkaava" kohta.

Syyrialaiset toki ovat enimmäkseen oikeasti hädänalaisia, mutta tänne meille tulee ihan muualta väkeä. Irakilaisilla on omat nettisivut joilla kehotetaan tulemaan tänne, turvapaikka lohkeaa ilman henkilökohtaista hätääkin, toisinkuin Ruotsin puolella. Somaliaan suunniteltiin jossain kohtaa jo palautettavaksi ihmisiä kun kerran olot ovat selvästi rauhoittuneet, silti edelleen sieltä lampsitaan tänne.

Ja kyllä "muutama prosentti" Suomen valtionbudjetista on aika pirun iso summa.

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Ihan vain vastauksena kaikille se, että tämä on omaa yksityisajatteluani ja siten en edusta mitään ideologiaa, aatetta tai muutakaan vastaavaa tässä asiassa. Kuten joku totesi – eikä minulla ole tästä mitään syytä olla eri mieltä – Suomen panos yksinään ei riitä turvapaikanhakijoiden avun turvaamiseen. Fakta kuitenkin on se, että ilman kehitys- ja kriisimaihin kohdistettua apua meillä tulee aina olemaan turvapaikanhakijoita vain enemmän ja enemmän... Kuten sanottua, jos Saharan alueella osattaisiin porata kaivoja tai järjestää jätehuolto hyvin, ei olisi mitään vesipulaa! Kuten todettiin, Suomella ei ole mahdollisuuksia huolehtia kaikista mahodllisista turvapaikanhakijoista, mutta kortemme meidän on kannettava kekoon – tässä ei puhuta mistään muusta kuin ihmisarvosta!

Mika Lehtonen

Edelleenkin:

Haluat siis auttaa näitä turvapaikanhakijoita, jotka ihmissalakuljettajien avulla matkaavat viiden turvallisemman maan läpi paremman elintason toivossa.

Sen sijaan jätetään oikeasti hädänalaiset naiset, lapset,vanhukset ja perheet auttamatta. Ne joilla ei ole varaa maksaa salakujettajille.

Mietis nyt tarkemmin.

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Jos lukisit blogini vielä kerran. Heitä tulee auttaa joilla on suurin hädän tarve. Elintasopakolaiset ovat eri asia ja sellaista maahanmuuttoa en kannata, mutta se ei millään tavoin liity blogitekstini aiheeseen. Toivoisin, että keskustelu syntyisi omasta kirjoituksestani, eikä sellaisista mielikuvista, mitä en ole mitenkään käsitellyt blogissani.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ihmisten pitäisi tietää asiasta enemmän ennen kuin siihen ottavat kantaa..

Kuitenkin itse kerrot, että: "Suurimman kohun ovat aiheuttaneet Syyriasta tulevat pakolaiset."

Voisit itse ottaa selvää asioista edes sen verran, että tietäisit Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista vain murto-osa tulevan Syyriasta. Kohun ja kriittisten mielipiteiden yksi syy on juuri se, että Syyrian tilanteella perustellaan albaanien, somalien jne. tänne saapumista.

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Lukisitko yllä olevan vastaukseni: heitä, joilla ei ole todellista hätää ei pidä ottaa Suomeen hädän tarpeessa olevien ihmisten edeltä. Kaikkia on kuitenkin autettava, mutta kaikki apu ei ole taloudellista...

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

sinä kun juhani tunnut olevan aivan tolkku mies ja tiedätkin jonkinverran (eihän kukaan voi kaikkia tirtää)niin koska luulet että joudutaan eu:n alueelle lyömään lappu että "täynnä",joskus se julma tosiasia tulee eteen,tulijoita olisi miljoonia vaan kaikkia ei voi auttaa,ei ole töitä,tulee se julma tosiasia että pakolaiset asuvat samassa osassa kaupunkia ja tilanne on pian kuin ruotsissa,saksassa,rannskassa,ei ihmiset tyydy sivusta katsomaan kun ei ole mitää tekemistä,ei ole myöskään oikeudenmukaista syyttää jonkun kirkkonummen kylän asukkaita jotka yhtenä aamuna totesivat että 250 nuotamiestä tullut naapuriin,kaipa se huolta tuo pikkukylään,heidät vaan on leimattu rasisteiksi ja natseiksi jotka eivät kutsu naapureita kylään.mielestäni tiedoitus on niin pielessä,ihmisille ei kerrota mitään,pelkästään toimittaja(tai professori)kuten hän haluaa itseään tituleerattavan mr rauli syyttää suunnilleen kaikkia pakolaisvastaisiksi,en ymmärrä miten moisen tietomäärän omaava ihminen katsoo tapahtumia vain yhdellä silmällä,voisi kertoa enemmän .välitan huonoa kirjoitustaitoa,yritetään elää suunnilleen sovussa

Käyttäjän JuhaniRantanen kuva
Juhani Rantanen

Jotta tämä "täynnä" tilanne voidaan välttää on meidän luotava edellytykset toimia maissa, joissa tällä hetkellä tarvitaan kriisiapua. Tämän takia haluan puoltaa sitä, että viemme apua paikan päälle. On selvää, että Eurooppa ei voi ottaa vastaan kaikkia halukkaita ja siksi meidän on autettava heitä maissa joista he tulevat. Kuitenkin kantokykymme heistä jotka apua tarvitsevat on huomattavasti suurempi kuin mitä tällä hetkellä pakolaisia otetaan vastaan.

P.S. Mukavaa saada ensimmäinen asiallinen kysymys ja kommentti :)

Toimituksen poiminnat